CV-Pelletkachel en CV-Pelletketel

Goede alternatieve en duurzame oplossingen zijn CV-pelletkachels en CV-pelletketels. Beide zijn elektrische verwarmingstoestellen die kleine stukjes gerecycled en samengeperst zaagsel en houtsnippers verbranden (pellets). Ze zijn zeer efficiënt en ze bieden een bijzonder duurzame én goedkope manier om je huis te verwarmen.

De CV-pelletkachel draait mee op de cv-installatie. Het door de kachel opgewarmde cv-water wordt opgeslagen in een buffervat. Wanneer de cv-ketel naar warmte vraagt, wordt eerst het verwarmde water uit het buffervat gehaald. Zo wordt de warmte uit het buffervat alleen gebruikt wanneer het nodig is. De cv-ketel haalt dus grotendeels zijn warmte uit het buffervat en hoeft de cv-installatie alleen af en toe bij te verwarmen. Ook blijft de cv-ketel het tapwater verwarmen. Deze pelletkachel is uitgerust met een water-warmtewisselaar, circulatiepomp en expansievat. Natuurlijk blijft er ook warmte over. Dit wordt vrijgegeven in de ruimte waar de pelletkachel staat. Hierdoor is toch nog te genieten van het heerlijke ‘haardgevoel’.

CV-pelletketel

De CV-pelletketel werkt in principe hetzelfde als de cv-pelletkachel, alleen is deze ter vervanging van de gasgestookte cv-ketel. Het cv-water en het tapwater worden in dit geval dus geheel verwarmd door de cv-pelletketel. Verder is de cv-pelletketel een stuk groter dan de kachel en wordt dan ook in een aparte stookruimte geplaatst. De voorraadruimte voor de pellets is namelijk een stuk groter dan bij de kachel.
De pelletkorrels zijn gemaakt van restafval (houtsnippers). Er wordt dus geen extra hout voor gekapt. De korrels zijn een stuk goedkoper dan andere verbrandingsstoffen en ze branden helemaal op, waardoor er weinig vuil overblijft. De pelletkorrels zijn in zakken verpakt, die je dan in de pelletkachel/ketel  moet toedienen. De pelletkachel/ketel doseert zelf de benodigde hoeveelheid korrels voor een goede verbranding.

Contact 038-3311565

Kagas b.v.
Industrieweg 4
8263 AC Kampen
(tel) 038-3311565
(fax)038-3327637
info@kagas.nl
kvk:  05030540
btw:   NL009243653B01
Privacyverklaring Kagas 

Stel uw vraag