Warmtepompsystemen: duurzaam verwarmen en koelen

Duurzame oplossingen,
warmtepompen

Het toepassen van een warmtepomp voor de verwarming van huizen en de productie van warm water is de laatste tijd flink in opmars. De techniek is heel eenvoudig: je haalt warmte van buiten om je huis binnen mee te verwarmen. In Duitsland en in de Scandinavische landen wordt deze techniek al veel langer toegepast en is een vast onderdeel bij het ontwerp van een woning. Maar ook in Nederland is er steeds meer belangstelling voor deze alternatieve verwarmingsbron.
Een warmtepomp is eigenlijk een omgekeerde koelkast. Bij een koelkast wordt de warmte uit de koelkast naar buiten getrokken, een warmtepompinstallatie haalt deze natuurlijke warmte van buiten om juist binnen te benutten. Rondom het huis kan daarbij gebruik gemaakt worden van warmte uit de lucht, grond of grondwater. In de grond is de temperatuur vanaf een diepte van 1,5 meter bijvoorbeeld het hele jaar meer dan 0°C

Voordelen Warmtepomp

  • Fantastisch rendement
  • Lagere energiekosten
  • Duurzaam
  • Financiële steun
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geluidloos
  • Lange levensduur

  Wat is een warmtepomp?

Hybride warmtepomp

Een hybride lucht/water warmtepomp is een apparaat waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning. Hybride betekent dat twee toestellen met elkaar samenwerken. Het toestel bestaat uit een warmtepomp-deel en een cv-deel. Het warmtepomp-deel onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. De cv-ketel heeft twee functies: bereiding van warm tapwater en - bij een hoge verwarmingsvraag - bijverwarmen of overnemen als het bijvoorbeeld een paar graden vriest.

Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de onuitputtelijke bronnen lucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door middel van proces met een koudemiddel (vergelijkbaar met de koudemiddelen zoals bijvoorbeeld de airco’s in auto’s of koelkasten) door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming en of het verwarmen van tapwater. Omdat u vooral elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw energierekening en is het bijzonder milieuvriendelijk. Dit maakt verwarmen met een warmtepomp dus duurzaam verwarmen.

Contact  038-3311565

Kagas b.v.
Industrieweg 4
8263 AC Kampen
(tel) 038-3311565
(fax)038-3327637
info@kagas.nl
kvk:  05030540
btw:   NL009243653B01

Laat het ons weten